• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Cristina Harea, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A treia zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
26.03.2018

Proiectul Hotărârii Comitetului executiv al BNM cu privire la aprobarea Regulamentului privind supravegherea Depozitarului central unic al valorilor mobiliare

26.03.2018Termenul-limită a expirat

 

ANUNȚ
privind inițierea, organizarea și desfășurarea consultării publice a proiectului de decizie

 

Banca Națională a Moldovei inițiază, începând cu data de 26.03.2018, consultarea publică a Proiectului Hotărârii Comitetului executiv al BNM cu privire la aprobarea Regulamentului privind supravegherea Depozitarului central unic al valorilor mobiliare (în continuare Depozitarului central).

Elaborarea proiectului derivă din necesitatea stabilirii modalității de supraveghere a Depozitarului central de către Banca Națională a Moldovei.

Prevederile de bază ale proiectului vizează:

 • gestionarea riscurilor de către Depozitarul central;
 • modalitatea de supraveghere a Depozitarului central de către Banca Națională;
 • aplicarea de către Banca Națională a măsurilor de remediere sau sancțiunilor în cazul neîndeplinirii de către Depozitarul central a prevederilor Legale.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie, supus consultării publice de către autoritățile și instituțiile publice interesate, pot fi expediate până la 11 aprilie 2018, pe adresa poștală: MD-2005, mun. Chișinău, bd. Grigore Vieru nr.1 sau dlui Victor Șușu pe adresa electronică: victor.susu@bnm.md, numărul de telefon: 022 822-610.

Proiectul deciziei şi nota informativă sunt disponibile pe pagina web a Băncii Naționale a Moldovei și la sediul Băncii Naționale pe adresa: MD-2005, mun. Chișinău, bd. Grigore Vieru nr.1.

 

         Proiect:

         _____DOC      _____PDF

 

NOTA DE ARGUMENTARE
la proiectul Hotărârii Comitetului executiv al BNM cu privire la aprobarea
Regulamentului privind supravegherea Depozitarului central unic al valorilor mobiliare

 

Elaborarea proiectului Hotărârii Comitetului Executiv al BNM cu privire la aprobarea Regulamentului privind supravegherea Depozitarului central unic al valorilor mobiliare (în continuare Depozitarului central) derivă din necesitatea stabilirii modalității de supraveghere a activității Depozitarului central de către Banca Națională a Moldovei, atribuția conferită de art. 17 și 23 ale Legii nr. 234 din 03.10.2016 cu privire la Depozitarul central unic al valorilor mobiliare (în continuare Legea 234/2016).

Proiectul enunțat descrie procesul de gestionare a riscurilor de către Depozitarul central, modalitatea supravegherii acestuia, solicitarea și raportarea de informații organului de supraveghere, aplicarea de către Banca Națională a măsurilor de remediere sau sancțiunilor în cazul neîndeplinirii de către Depozitar a cerințelor a prevederilor legale.

Părțile interesate pot prezenta propuneri și obiecții pe marginea prezentului proiect de decizie în termen de până la 11 aprilie 2018.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).