• Programul primirii în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale a Moldovei.
  Înscrierea solicitanților pentru audiență se efectuează în temeiul demersului în scris privind subiectul abordat.

 • Anca Dragu, guvernator

  Prima zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.

 • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator

  A doua zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 606.


 • Tatiana Ivanicichina, viceguvernator

  A treia zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.


 • Constantin Șchendra, viceguvernator

  A patra zi de miercuri a lunii: 14:00-16:00.
  Telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor și cererilor de acces la informații de interes public adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii.

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
25.09.2023

„Școala finanțelor moderne”, lansată de BNM, BNR și ASE București, s-a desfășurat cu succes pentru zeci de studenți din Republica Moldova

 

Cea de-a doua ediție a proiectului-pilot „Școala finanțelor moderne”, lansat anul acesta de Banca Națională a Moldovei (BNM), Banca Națională a României (BNR) și Academia de Studii Economice din București (ASE), s-a încheiat cu succes pentru încă un grup de studenți și masteranzi de la Academia de Studii Economice a Moldovei.

Programul a oferit o experiență unică, în cadrul căreia tinerii din Republica Moldova au avut posibilitatea să vadă cum funcționează o bancă centrală din Uniunea Europeană, dar și alte instituții importante din România.

„La întâlnirea din 25 aprilie 2023, BNM și BNR împreună cu noi, cei doi rectori, am stabilit să pornim acest proiect, pe care am dori să-l continuăm și anii următori. Este vorba de două serii pe an de studenți..., prezentându-le din experiența noastră și stând la dispoziția dânșilor cu răspunsuri la întrebările pe care le au”, spune rectorul ASE București, Nicolae Istudor, în Podcastul „Dă sens banilor”.

Participanții au avut posibilitatea să îmbine experiențe de studiu în capitala României cu activități cultural-istorice în orașe reprezentative precum Iași, Brașov, Suceava și Sinaia.

La finalizarea programului, după ce vor face prezentări de educație financiară în localitățile rurale din Republica Moldova, participanții la „Școala finanțelor moderne” vor primi certificate semnate de guvernatorii BNM  și BNR, precum și de rectorii ASE București și ASEM.

Participarea studenților din Republica Moldova la acest program a fost susținută parțial de Programul USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (MISRA), care sprijină eforturile BNM în accelerarea reformelor în sectorul financiar, sporirea nivelului de educație și incluziune financiară.

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).