• Zilele și orele de primire în audiență a cetățenilor de către conducerea Băncii Naționale.


 • Octavian Armașu, Guvernator al Băncii Naţionale

  Prima zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale

  A doua zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 606.


 • Ion Sturzu, Viceguvernator al Băncii Naţionale

  A patra zi de luni a lunii: 14.00-17.00.
  Programare la telefon: +373 22 822 607.

Vă rugăm să luați cunoștință cu cerințele înaintate față de primirea și examinarea petițiilor adresate Băncii Naționale a Moldovei.

Detalii

 

Bine ați venit pe pagină oficială a Băncii Naționale a Moldovei!

Main navigation BNM

Extinde Ascunde
22.10.2016

A fost aprobată conducerea BC „Moldindconbank” S.A. în cadrul intervenției timpurii

 

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei l-a desemnat, la 21 octombrie 2016, pe viceguvernatorul Aureliu Cincilei în funcția de președinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A.

Aureliu Cincilei are o experiență de 21 de ani în sectorul bancar. El a activat la BC „Moldova-Agroindbank” S.A. în domeniul auditului intern, precum și în funcția de director al centrului de afaceri al acestei bănci. Ulterior a exercitat funcția de președinte al BC „EuroCreditBank” S.A. (iunie 2004 – iulie 2013), iar din iulie 2013 și până în prezent este viceguvernator, membru al Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei. În virtutea art. 25(2) al Legii Băncii Naționale a Moldovei, mandatul de viceguvernator al lui Aureliu Cincilei a fost suspendat de drept pe durata intervenției timpurii.

Totodată, Victor Cibotaru va continua să îndeplinească funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A.

Potrivit Legii privind redresarea și rezoluția băncilor, Banca Naționala a Moldovei l-a desemnat pe Aureliu Cincilei să exercite funcțiile Consiliului BC „Moldindconbank” S.A. începând cu data de 21 octombrie 2016.

Consiliul băncii va fi condus, după desemnarea lui oficială, de Giedrius Steponkus, cetățean al Lituaniei, cu o bogată experiență în domeniul financiar-bancar și investițional. El este membru al grupului Banking Stakeholder Group (European Banking Authority) și fost membru al Consiliului de supraveghere si vicepreședinte al Bursei de Valori din Vilnius. Consiliul va fi completat de alți membri independenți, în timpul apropiat.

Leonid Talmaci, care a îndeplinit anterior funcția de președinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A., a fost desemnat de Aureliu Cincilei, în calitatea sa de administrator temporar al băncii, în funcția de consilier al președintelui Consiliului începând cu data de 21 octombrie 2016.

Pe durata intervenției timpurii, Banca Nationala a Moldovei va fi consiliată de specialistul american John W. Quill, care a lucrat ca expert principal în sectorul financiar-bancar al Fondului Monetar International, anterior consilier al Băncii Centrale a Irlandei în domeniul evaluării si rezoluției instituțiilor financiare, director adjunct al Unității de supraveghere specială și de combatere a fraudei în cadrul Oficiului administrării monetare (Office of the Comptroller of the Currency) al Trezoreriei SUA.

Administrarea temporară a BC „Moldindconbank” S.A. are loc în cadrul regimului de intervenție timpurie aplicat ca urmare a concertării unui grup de persoane care a achiziționat și deține o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea prealabilă scrisă a BNM, încălcând astfel prevederile Legii instituțiilor financiare.

BC „Moldindconbank” S.A. va continua să activeze în regim normal și va presta toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

Abonare la conținut
CAPTCHA
Întrebare pentru a verifica că sunteţi persoană fizică (în scopul prevenirii transmiterilor automate a spam-ului).